Meille Itäluotsiin mahtuu :D

Koulukiusaamista? Kaaosta kotona? Kaverit kateissa? Jos sinun tai kaverisi elämä on suistumassa raiteiltaan, ota yhteyttä Luotsi-toimintaan!

Luotsi on tarkoitettu 12–15-vuotiaille ja heidän perheilleen Koillis-, Länsi- ja Itä-Helsingin alueella. Mukaan voi tulla monesta syystä, vaikka siksi, että on yksinäinen eikä ole löytänyt mukavaa harrastusta, koulu ei kiinnosta tai on toistuvasti riidoissa vanhempien tai opettajan kanssa.

Luotsissa nuorelle tehdään juuri omiin tarpeisiin sopiva ohjelma, jossa sovitaan yhdessä tavoitteista ja huomioidaan elämä kotona, koulussa ja vapaa-ajalla. Mukana nuorta ovat tukemassa Luotsin työntekijän ja koulun työntekijän, vaikkapa oman opettajan tai koulukuraattorin lisäksi nuorelle tärkeitä ihmisiä, kuten äiti, isä tai muu huoltaja.

Luotsissa huomioidaan nuoren mielenkiinnon kohteen, jotta toiminta tuntuu mahdollisimman mielekkäältä. Lisäksi nuori saa Luotsin nuoriso- tai sosiaaliohjaajasta omaohjaajan, jonka kanssa voi jutella, käydä kahvilla, tutustumassa harrastuksiin tai vaikka leffassa.

Lisätietoa ja yhteystiedot:
luotsi.munstadi.fi

Luotsista on ollut mulle oikeasti hyötyä. Sain sieltä hyviä elämänohjeita esimerkiksi siitä, miten kannattaa käyttäytyä. Enää en joudu tappeluihin, ja olen saanut uusia kavereita. Mulle on myös selvinnyt, mikä on tärkeää: perhe, sukulaiset, koulu ja kaverit.”
– Mikko, 14